Gruefotballen ser framover

bildet viser Grue IL Fotball A Herrer

Seniorfotballen i Grue har «sovnet litt» de siste årene. Fjorårssesongen måtte klubben stille med nesten rent G16-lag for å fullføre sesongen. All ære til gutta som prøvde, men det endte dessverre med nedrykk til 6. divisjon. Der ønsker selvsagt ikke den gamle fotballstorheten å være. Grep skulle sikkert vært tatt før, men nå ser man framover med optimisme.

 

Kjøpt 9-seter for gutta som pendler

Sportslig Utvalg rundt A-lag og G19, Lars Erik Brattli, Daniel Lysgård og Gjermund Holt fikk med seg flere på gode diskusjoner for å ta tak og «restarte» Grue! Utfordringene ble analysert og den største utfordringen er åpenbart at alt for få bli boende igjen i bygda etter videregående skole. Klubben har derfor tatt grep for å legge forholdene til rette for de som vil pendle. En minibuss er kjøpt inn, som gjør at gutta som bor i Oslo kan pendle hjem for å spille fotball for moderklubben sin, nå kan de kjøre sammen og en stor bil er kostnadsbesparende for klubben.

«Vi kjøpte en 9-seter som gutta bruker, en bruktbil som er trygg og god. Dette har blitt godt mottatt og treningsframmøtet i vinter har vært bedre enn på mange år», sier Lars Erik Brattli.

 

Solbakken og Bergersen uaktuelle

Neste grep var å finne riktige trenere. «Ettersom Ståle Solbakken og Kent Bergersen var opptatt, måtte vi gå for nest beste alternativ fra Grue», sier Gjermund Holt i sportslig utvalg. «Trond Furuberg er en seriøs og veldig god trener som har trent 04/05/06-årgangene opp gjennom aldersbestemte klasser. Disse gutta blir nå stammen i laget sammen med «Oslo-pendlerne». Her er det mange treningsvillige og gode spillere og Furuberg veldig fornøyd med å gi disse gutta et skikkelig godt A-lag å spille for. «Det var viktig for meg å få med meg Espen Fjeld som spillende trener. Espen er Gruegutt som også har vært med rundt laget jeg har trent på G16 og G19. I tillegg vil Patrik Johansen, Magnus Rendalen og Øyvind Fjeld være trenere for G19, som vil jobbe tett sammen med A», sier en godt fornøyd Furuberg.

 

Gruegutt i KIL bidrar

Daniel Lysgård spiller for KIL toppfotball, men har et bankende grønt fotballhjerte. Daniel er veldig glad for å kunne bidra rundt Gruefotballen. «Det er fint å kunne bidra. Jeg har jobbet med å få med spillere og kommer til å jobbe tett med trenerapparatet. Det er fint å se at så mange av Gruegutta som er i Oslo vil være med å løfte moderklubben igjen. Mange av spillerne hadde utvilsomt kunne spille flere divisjoner høyere, men er motivert for å spille for Grue, det er veldig gøy», sier Daniel.

Henrik Løvstad, Marcus Nymoen, Sigurd Sund, Jesper Holt, Carl Emil Løvstad, Charles Brattli, Mattis Sorknes og Jørgen Melsnes er bare noen av de litt mer «voksne» gutta som pendler fra Oslo for å spille for Grue i 2022. «Jeg spilte for Kolbotn i 4. divisjon ifjor, men valget var enkelt så lenge vi har et bra opplegg i Grue igjen», sier Marcus Nymoen som er laget kaptein. Jesper Holt og brødrene Henrik og Carl Emil Løvstad er tre andre spillere som velger å spille for Grue fremfor å spille 2-3 divisjoner høyere i Oslo og omegn. Alle tre hadde flere tilbud fra klubber i Oslo og på Romerike, men synes opplegget i Grue er supert og de gleder seg til å spille i grønt igjen. 

 

Oppløftende treningskamper

I treningskampene så langt har Grue møtt lag som ligger en og to divisjoner høyere og vist veldig gode takter, med klare seiere over både Eidskog og Kongsvinger Fotball. På andre påskedag gikk turen til Sander og treningskamp mot deres fjerdedivisjonslag og tapte knepent etter en jevn kamp mellom to gode lag.

I serien blir det flere lokaloppgjør, og vi håper mange finner veien til Grue Stadion for å følge det unge Gruelaget. Serieåpning er fredag 29. april 19.30 på Stadion mot Brandval.